Facebook Pixel

Предтренировъчни продукти (PreWorkout)

Показани 1 от 20 | 72 (4 Страници)

Предтренировъчните продукти - preworkout са много популярни сред активно спортуващите. Тяхната цел е да Ви предоставят всичко необходимо за една по-добра и успешна тренировка. Например - повече енергия, издръжливост, сила, фокус, концентрация и приток на кръв в работещите мускулни групи.

Защо са Ви необходими preworkout продуктите?

Не може да очаквате, че ще дадете най-доброто от себе си на всяка тренировка и ще се чувствате 100% пълноценни. Понякога нямате желание да отидете до фитнеса, ежедневието Ви е уморило и нямате никаква мотивация.

Ако това Ви звучи познато, може би е време да се замислите за предтренировъчните добавки.Те са специално създадени да върнат загубената енергия и да Ви помогнат да откриете вътрешната си сила, за да тренирате пълноценно.

Основната съставка на повечето от тях е кофеинът. В нашата продуктова гама можете да ги откриете под формата на шотове и прахчета.

Обърнете специално внимание на описанието на продуктите, защото в всяка формула е уникална и прелага различни ползи за Вашето здраве и представяне. Не е препоръчително да превишавате дневната доза, защото това може да доведе до различни странични ефекти!

Кои са ключовите им съставки?

Препоръчваме Ви да не се подвеждате по случайно изкачащи реклами в социалните мрежи. Заложете на доверен сайт, които работи единствено с доказани производители, имащи всички необходими сетрификати за качество и безопасност. Важно е да сте сигурни, че избирате качествен preworkout продукти.

Повечето подобни продукти, съдържат няколко основни съставки:

  • Кофеин - доказано е, че подобрява производителността и работоспособността. Той стимулира централната нервна система като повишава наличието на невротрансмитери, които са отговорни за енергизирането на нервната система. Затова след приемането на подобни добавни, трениращите имат повишена енергия, фокус и мотивация. Това вещество увеличава и калция в мускулите, което допринася за подобряване на резултатите.

  • Бета-аланин/натриев бикарбонат - това е аминокиселина, която се произвежда естествено в тялото и ограничава скоростта на синтеза на карнозин. При комбинирането му с бета-аланин и L-хистидин помога за намаляване или буфиране на киселинното натрупване в мускулите. По този начин, можете да тренирате по-дълго с висока интензивност.

  • Електролити - това са минералите в тялото, които произвеждат електрически ток, когато се разтворят във вода. Отговорни са за поддържането на баланса на течностите, балансиране на нивота на pH, придвижване на хранителните вещества в клетките. Също тока, изтласкват отпадъците от клетките и поддържат нормалната функция на нервите и мускулите. При интензивни тренировки, губим прекалено много електролити чрез потта и страничните ефекти са главобие, световъртеж, умора и мускулни крамни. Наличието им в preworkout продукти спомага да тренирате нормално без странични ефекти.

  • Аминокомлекс - основни градивни елементи на нашите скелетни мускули. Те не допринасят непременно за производството на енергия ,но са отговорни за процеса на възстановяване на тялото. Консумацията им преди тренировка забавя умората и появата на мускулна болка и крампи.

  • Креатин - съществува естествено в организма и е доказано, че увеличава силата, мощта и мускулната маса. Подобрява възстановяването като повишава общата хидратация на тялото и повишава фокуса, когато сте уморени или Ви липсва сън. В preworkout добавките увеличава запаса и спомага за подобряване на резултатите Ви.

Кога трябва да вземете предтренировъчните продукти?

Както при всяка добавка, Ви препоръчваме да се консултирате с лекар или професионалист перди да ги вземете за първи път. Това важи, особено ако имате здравословен проблем или приемате някакви лекарства за хронично заболяване.

Ако тези продукти са подходящи за Вас, Ви препоръчваме:

  • Вземете ги 20 минути преди тренировка, за да може добавката да започне да действа.

  • Проучванията доказват, че има по-добър ефект, ако ги взимате последователно преди всяка тренировка. Това спомага на основните съставки да се натрупат в организма.

  • Най-добър ефект ще усетите след 3 седмици, когато ще забележите, че се чувствате по-енергични и се уморявате по-малко след тренировка.