Facebook Pixel
МЕНЮ
БЪРЗИ ВРЪЗКИ

Филтър

Цена
до
Марка
3
2
1
1
1
1
Вкус
5
4
1
1
1
1
1
1
1
Виж повече

Филтър

Цена
до
Марка
3
2
1
1
1
1
Вкус
5
4
1
1
1
1
1
1
1
Виж повече

Казеин

Казеин

Протеинът казеин и един от двата основни компонента в млякото на бозайниците. То се състои приблизително от 3.6% протеин, като от него - 80% е казеин и 20% суроватка.

Какво трябва да знаете за него?

Той е неразтворимата част на млякото. В комбинация с калций и фосфат се преобразува в казеинови мицели. Тяхната роля е да помогнат на тялото да транспортират протеините и минералите.

Използва се в производството на сирене като свързващо вещество, заради амфотерните му свойства. Може да реагира в присъствието на киселина или основа и да образува соли. Има способността да променя своята консистенция в гел, когато се добави киселина или ензими.

При хранене, когато попадне в храносмилателната система, той влиза в контакт със стомашната киселина. Това го превръща в гел и намалява скоростта на разграждането му. Това дава възможност на организма по-бавно и ефективно да освободи аминокиселините. Освен това се повишава и чувството за ситост.

Кога да приемате казеин?

Казеинът е пълноценен протеин, което означава, че съдържа всички основни аминокиселини, необходими на човешкото тяло. В най-чистата си форма представлява бяло твърдо вещество, без вкус и аромат. Всички бозайници го произвеждат като компонент в млякото си.

Тъй като този протеин се свързва с калций и фосфор, млякото е добър източник на жизненонеобходими за организма минерали. Има два основни вида:

 • Мицеларен – най-бавно разтворимата форма.
 • Хидролизиран – протеинът е предварително обработен и се усвоява много по-бързо.

Приемането на допълнителен протеин е необходимо в случайте, когато сте си поставили спортни цели и гоните точно определен резултат. Също и при здравословни проблеми, когато не усвоявате достатъчно протеин от храната.

Имайте предвид - употребата на добавки трябва да бъде строго индивидуална и съобразена с Вашите специфични нужди. Например - физическо и здравословно състояние, режим, хранителна диета, килограми, височина и други. Ако нямате опит в приемането им, е препоръчително да се консултирате с медицински специалист или професионален треньор.

ВАЖНО! Никоя добавка НЕ е предназначена за лечение или предотвратяване на заболяване! Комбинацията им с пълноценна и качествена храна ще Ви помогне да постигнете по-добри резултати!

Какви са ползите от казеина?

Протеинът е необходим за изграждането и възстановяването на мускулите. Това е особено важно за спортистите, които тренират силово и културистите. Всички видове протеин, включително и казеинът, осигуряват на тялото важни аминокиселини. Въпреки това, усвояването му зависи от неговия вид в хранителната добавка, която сте избрали.

При мицеларния бавното му усвояване води до по-продължителното покачване на аминокиселините в кръвта. Някои от фитнес експертите го препоръчват за поддържане на мускулната маса и увеличаване на силата при тренировки с тежести.

Основните му предимства са:

Помага за поддържане на мускулната маса.

Когато става въпрос за постигане на оптимално мускулно възстановяване и растеж, има много фактори, на които да обърнете внимание. На първо място - физическата активност, храненето и пълноценната почивка имат решаваща роля за резултатите, които ще постигнете.

Докато ентусиастите се фокусират единствено върху храната си, професионалистите знаят, че с нея не могат да си набавят нужните хранителни вещества за интензивни тренировки.

Протеинът казеин е отличен избор, ако целта Ви е да изградите чиста мускулна маса. Въпреки по-бавната си скорост на усвояване при храносмилане, неговият ефект е доказан в редица научни изследвания. Резултатите му са подобни на суроватъчния, но разликата е, че е подходящ не само преди/след тренировка, а и за вечерна консумация – преди сън.

Докато спите, тази добавка осигурява на тялото Ви необходимите вещества, за да изградите мускулите, към които се стремите. Гелът, койтосе образува в стомаха, доставя постоянен поток от аминокиселини на мускулите през цялата нощ и подпомага възстановяването и растежа им.

Предотвратяване на мускулен разпад.

По време на сън тялото Ви може да влезе в състояние на автофагия, което води до разграждане на мускулната тъкан. Това е нежелана ситуация за тези, които се стремят да изградят перфектната форма или за културисти, подготвящи се за състезание.

Добавката казеин действа като предпазна мярка, осигурявайки продължително освобождаване на аминокиселини в мускулите за период до седем часа. По този начин предотвратява този процес  и осигурява постоянна доставка на градивните елементи, необходими за възстановяване.

Подпомага възстановяването.

Едно от ключовите му предимства е способността да насърчава възстановяването на мускулните тъкани. Със своя пълен аминокиселинен профил, включително жизненоважни BCAA, осигурява основните компоненти за синтезиране на нови протеини.

BCAA - левцин, изолевцин и валин, играят решаваща роля в задействане синтеза на мускулни протеини и подобряване на възстановяването. Като консумирате казеин преди лягане, Вие си осигурявате необходимите вещества, които ще забързат процеса на възстановяване по време на цикъла на сън.

Увеличава чувството на ситост след хранене.

Не само тази добавка, но и всички млечни протеини, намаляват апетита, като увеличават чувството за ситост и забавят глада. Причината е, че отнема повече време на организма да го разгради и усвои.

Добавянето на тази казеин към Вашата диета би било полезно, ако целта Ви е да отслабнете или да се чувствате сити за по-дълго време.

Подобрява формата на тялото при калориен дефицит.

За хора, които следват диета и количеството на калориите са от значение, този продукт е идеален избор. Съдържа минимално количество мазнини и въглехидрати, което го прави подходящ вариант за:

 • Спортистите, които искат да задоволят нуждите си от протеини и да поддържат контролиран калориен прием.
 • Атлетите, чиято цел е да изградят мускули, без да компрометират цялостния си хранителен план.
 • Хората, които изпълняват определен режим, предписан от лекар.

Подпомага доброто състояние на храносмилателния тракт.

Както вече споменахме, в добавката казеин се съдържат редица полезни вещества като аминокиселини. Те са необходими за поддържане не само за много процеси в тялото, но и регулират храносмилателния процес, включително:

 • Подобряват функцията на червата – белтъчините в него помагат на перисталтиката и така се оптимизира ефективността на храносмилателния процес.
 • Укрепване на слизните обвивки на червата – помага за предотвратяване на проблеми като запек, диария и чувствителност към различни храни.
 • Баланс на микрофлората в червата – предоставя правилната среда за развитие на полезните бактерии, което помага за разграждане на храната и защита от инфекции и заболявания.

Как се усвоява от организма?

Както суроватъчният, така и казеиновият протеин са висококачествени и пълноценни. Това  означава, че съдържат всичките девет основни аминокиселини. Като основни градивни елементи, това е незаменимо предимство за Вашата диета.

Въпреки това, трябва да уточним, че казеинът се усвоява много по-бавно от други протеини. Според изследванията това се дължи на киселинната среда в стомаха. Тя кара тази добавка да се съсирва и да образува гел. Именно по тази причина отнема двойно повече време на стомаха Ви да абсорбира същото количество казеин в сравнение със суроватката.

Но това не е негативно качество. Напротив, много професионални спортисти търсят именно този ефект, за да постигнат оптимална форма и да изградят и запазят своята мускулна маса.

Кога е подходящо да го консумирате?

Добавката казеин е нещо повече от протеин. Това е мощен инструмент, който помага да постигнете Вашите фитнес цели. Независимо дали търсите да качите мускули, да подобрите възстановяването или просто да поддържате балансирана диета, Ви препоръчваме да го обмислите като възможност.

Професионалните треньори го определят като подходящ за консумация:

 • Преди лягане - насърчава растежа и възстановяването на мускулите през нощта.
 • Като междинна закуска – така ще избегнете прибягването към вредни храни, защото нямате възможност да си сготвите или да откриете нещо здравословно.
 • След тренировка – добра алтернатива е на суроватката, особено когато до следващото Ви хранене има часове.

От какво количество казеин се нуждаете?

За да извлечете най-добри резултати от тренировката си, е препоръчително да заложите на между 20 и 40 грама висококачествен казеин.

Препоръчителната дневна доза е 0,8 грама на 1 килограм телесно тегло. Това е приблизителното количество, необходимо за предотвратяване на дефицит,  а не това, което е оптималното за Вашето тяло и тренировки.

Ако тренирате редовно, може да се нуждаете от 2-3 пъти по-голямо количество. Например 1,6–2,4 грама на кг за оптимална подкрепа на мускулния растеж и възстановяване. За човек с тегло 68 кг това се равнява на 109–164 грама на ден.

Можете да постигнете част от дневните си цели като консумирате 1–2 лъжички (20–40 грама) преди лягане, за да намалите разграждането на мускулите.

Проучванията доказват, че общият Ви дневен прием на протеини е по-добър показател за мускулната сила и растеж. Следователно, докато получавате оптимално количество всеки ден, по-лесно ще постигнете желаните резултати.

Обърнете внимание - в Интернет може да откриете различни мнения на лекари, диетолози, професионални треньори, спортисти и любители. Повечето хора говорят на основата на своя личен или професионален опит. Това са индивидуални мнения и препоръки, които трябва да бъдат подкрепени от контролирани научни проучвания или научни статии.

Винаги е добра идея да се консултирате с лекар или професионален треньор, ако едва сега започвате да приемате хранителни добавки!

Защо професионалистите препоръчват казеин?

За да се възползвате напълно от ефективността на протеина казеин, е препоръчително да го приемате през дълги периоди, когато тялото Ви не поглъща хранителни вещества.

Например преди сън, той действа срещу катаболизма. Освен да помага за развитието на Вашите мускули, се явява и като антикатаболен агент. Катаболизмът е метаболичен процес, който се случва в организма Ви при липсата на протеин. Ако той е недостатъчен, тялото Ви започва да черпи от запасите на мускулите. Това води до загуба на мускулна маса.

Приемът на казеин преди сън, осигурява на мускулите Ви постоянен източник на аминокиселини. По този начин се забавя катаболизмът и се предотвратява пълното изчерпване на протеина в тялото.

Той намалява разграждането на мускулите, запазвайки чистата маса  и при интензивни упражнения, и по време на гладуване – фастинги и лечебно гладуване.

Неслучайно, много професионални спортисти използват тази хранителна добавка, за да надскочат границите си и да покачат чиста си маса. Смилането и усвояването му може да отнеме до 6 часа. Причината е, че при достигане на стомаха, се образува гелообразно вещество. Това от своя страна, допринася за бавното освобождаване на аминокиселини и подпомага растежа и поддържането на мускулите.

Ако имате по-бърз от средния метаболизъм, вероятно трудно натрупвате мускулна маса. Казеинът е най-добрият избор, ако искате да постигнете желаните резултати.

Ако искате да намалите приема на калории, но без да загубите постигнатати резултати – казеин е отново най-добрия избор!

Тази хранителна добавка е подходяща за употреба и при:

 • Продължителна и високоинтензивна тренировка.
 • Тренировки с цел увеличаване на чистата мускулна маса или сила.

Може да се приема и като лека закуска, между храненията или сутрин. Много професионалисти го комбинират и със суроватъчен протеин, ако следтренировъчното хранене е няколко часа след тренировката.

Защо много спортисти избират казеин?

Всеки трениращ, независимо от неговото ниво, се стреми към висока производителност и бързо възстановяване. Да приемате хранителни добавки не е достатъчно, за да постигнете желаните резултати. Трябва да обърнете внимание на всеки един елемент – от вида на физическата активност и интензитета на натоварване до вида на храната и колко вода приемате.

Това важи и за различните източници на протеин. Независимо дали едва сега започвате да тренирате или сте професионален атлет, е много важно да изберете правилния продукт. Той ще Ви помогне да подобрите формата, периода на възстановяване, издръжливостта и силата си.

Тук ролята на хранителната добавка – казеин е ключова, като допринася за:

 • Синтеза на мускулен протеин – тази добавка е богата на незаменими аминокиселини, включително BCAA. Те са от решаващо значение за стимулиране на синтеза на мускулни протеини и насърчаване на възстановяването и растежа на мускулите.
 • Подобряване на сила и производителност – чрез стимулиране на възстановяването и развитието на мускулите, се повишава силата и производителността. Това позволява на спортистите да тренират с по-висок интензитет и да избегнат дискомфорта между тренировките по време на възстановяването си.
 • Управление на теглото - бавното усвояване  може да насърчи усещане за ситост. Това може да помогне не само на атлетите, но и на хората, които искат да подобрят формата си.  Управлявайки апетита си, ще успеят да постигнат целта си за загуба на килограми и поддържане на теглото.
 • Намаляване на мускулната болка – без крампи, схващания, скованост и мускулна болка. Добавяйки казеин към рутината след тренировка, ще Ви позволи да тренирате по-последователно и без притеснения от болка.
 • Здрави кости – тази протеин е добър източник на калций, който е от съществено значение за поддържането на здрави кости. Това е от решаващо значение за хората, които трябва да издържат на интензивна физическа активност.

Какво Ви предлагаме?

В тази категория ще откриете нашето голямо продуктово разнообразие. Предлагаме Ви продукти на най-добрите производители в бранша – удобни за използване и с най-високо качество.

Започнете пътя към новото си: „АЗ” като поръчате избраните хранителни добавки през онлайн магазина ни или на телефон: 0887 203 205.

Филтър
Biotech USA

BIOTECH USA CASEIN ZERO 908g.

50.00 лв.

BIOTECH USA CASEIN ZERO представлява пъpвoĸaчecтвeн пpoтeинoв пpax, специално изработен c бaвнo yc..

Pure Nutrition

PURE NUTRITION PURE CASEIN 908 G

75.00 лв.

PURE NUTRITION PURE CASEIN e суроватъчен казеин на прах.Казеинът от своя страна е най-бавно раз..

-14%
Syntrax

SYNTRAX Micellar Creme Casein 2lbs

60.00 лв. 70.00 лв.

Ѕуntrах Місеllаr Сrеmе e oлицeтвopeниe нa oтлични пocтижeния и виcoĸoĸaчecтвeни cypoвини. Cъдъpжa cв..

Rule One

RULE ONE Casein Protein 908g

80.00 лв.

Гъст и удовлетворяващ, R1 Casein удължава доставката на аминокиселини за няколко часа, което го прав..

Swedish Supplements

SWEDISH SUPPLEMENTS Casein Royal 900g

102.95 лв.

SWEDISH SUPPLEMENTS  Casein Royal  е пълноценен, висококачествен, бавноусвоим протеин..

Pure Nutrition

PURE NUTRITION PURE CASEIN 454 G

55.00 лв.

PURE NUTRITION PURE CASEIN e суроватъчен казеин на прах.Казеинът от своя страна е най-бавно раз..

Pure Nutrition

PURE NUTRITION PURE CASEIN 1814 G

144.00 лв.

PURE NUTRITION PURE CASEIN e суроватъчен казеин на прах.Казеинът от своя страна е най-бавно раз..

-20%
Yamamoto Nutrition

YAMAMOTO NUTRITION ULTRA CASEIN COMPLEX 2 000 GRAMS / 66 DOSES

Завършва след:
159.99 лв. 199.99 лв.

YAMAMOTO NUTRITION ULTRA CASEIN COMPLEX е хранителна добавка с мицеларен казеин и калциев казеи..

-20%
Yamamoto Nutrition

YAMAMOTO NUTRITION PEPTOBOL

Завършва след:
101.59 лв. 126.99 лв.

YAMAMOTO NUTRITION PEPTOBOL  е хранителна добавка, подходяща за спортисти, практикуващи ин..

1 - 9 от 9 продукта (1 страници)