Facebook Pixel

Аминокиселини EAA amino

Показани 1 от 20 | 186 (10 Страници)

Аминокиселините са основни градивни елементи на белтъчините в човешкото тяло. Те играят важна роля за развитието на мускулите и за общото състояние на организма.

Какво трябва да знаете за аминокиселините?

Това са молекули, които всички живи същества притежават и са градивните елементи на протеина. Всеки протеин отговаря за точна определена функция на организма и е изграден от уникална последователност от аминокиселини. Именно тази последователност кара протеина да приема различни форми и да има различни функции в тялото.

Нека вземем за пример азбуката. Сама по себе си тя представлява последователност от букви, но когато ги комбинирате помежду им, съставяте различни думи. По същия начин - различните съчетания от аминокиселини правят различни протеини.

Всеки човек се нуждае от 20 различни протеина, за да функционира нормално. Те се класифицират в 2 основни групи - есенциални и несъществени. Есенциалните - EAA amino са 9 броя и се набавят чрез храната, която консумираме. Несъществените са определени по този начин, защото тялото само може да ги произведе, дори да не присъстват в храната.

Каква е тяхната роля?

Аминокиселините не само образуват протеини, а и регулират повечето от основните функции на тялото. Те участват при:

 • Усвояване на храната и важните хранителни вещества.

 • Възстановяване на тъканите и подобряване на възстановителния период след тренировка.

 • Осигуряване на енергия.

 • Поддържане на здрави кожа, коса и нокти.

 • Изграждане на мускулите.

 • Подсилване на имунната система.

 • Поддържане на храносмилателната система.

 • Регулиране на функциите на тялото и произвеждане на колаген, кератин, хемоглобин и други.

 • Регулиране на хормоните и други.

Каква храна трябва да консумирате?

EAA amino може да бъдат намерени в различни храни. Най-добрите източници са животинските протеини, както и пълноценните храни, съдържащи всичките 9 вида. Това са - говеждо и птиче месо, риба, яйца, млечни продукти, соя, киноа и елда.

Има и храни, които съдържат само някои от 9-те вида, но не всички. Те са наричат непълни протеини - ядки, семена, боб, зърнени храни и други.

Обърнете внимание, че ако предпочитате вегетарианска или веганска диета, трябва да включите повече видове непълни протеини, за да си набавите всички 9 вида основни EAA amino.

Защо Ви препоръчваме да приемате добавки от аминокиселини EAA amino?

В нашия сайт ще откриете не просто поредните хранителни добавки, а иновативни продукти. Предлагаме Ви комплекси от различни аминокиселини, които ще Ви помогнат:

 • Да подобрите ефективността и възстановителния процес - приемането на валин, левцин и изолевцин (ВСАА) щепомогне за облекчаване на умората, стимулиране на мускулното възстановяване и подобряване на спортните постижения. ВСАА намалява болката и напрежението в мускулите след упражнения с голям интензитет.

 • За задравяване на рани и контузии - ако сте претърпели операция, тези добавки ще Ви помогнат да се възстановите по-бързо. При направено проучване при 243 души с фрактури на таза и костите е установено, че 100% от приемалите аминокиселини са нямали усложнения в сравнение с тези, получавали ги при стандартно хранене.

 • За намаляване загубата на мускулен обем - няма значение дали сте спрели активно да спортувате, претърпели сте травма или сте вече на преклонна възраст. Приемането на тази добавка ще Ви помогне да запазите доброто състояние на мускулите си, дори вече да не тренирате усилено.

 • Да подобрите настроението си - триптофанът е необходим за производството на серотинин - вещество, което действа като невротрансмитер в тялото Ви. Той е основният регулатор на настроението, съня и поведението. Ниските му нива се свързват с депресивни състояния и нарушения на съня. Все повече проучвания доказват, че приемането на допълнителни добавки помага за намаляване на симптомите и подобряване на цялостното състояние.