Facebook Pixel
МЕНЮ
БЪРЗИ ВРЪЗКИ

Филтър

Цена
до
Марка
2
1
1
1
1
Вкус
2
2
1
1
Разфасовка
1
1
1

Филтър

Цена
до
Марка
2
1
1
1
1
Вкус
2
2
1
1
Разфасовка
1
1
1

Телешки протеини

Телешки протеини

Телешки протеини - тези протеини са подходящи за спортистите, които търсят качествени белтъчини. Той е изцяло направен от телешко месо и почти не съдържа мазнини и въглехидрати. За сметка на това, има високо съдържание на креатин и аминокиселини.

Неслучайно говеждото месо е смятано за краля сред протеините. В него освен 10-те основни хранителни вещества, в него се съдържат 50% от необходимата дневна доза протеин – 25 грама.

Защо да изберете телешки протеини?

Интересен факт е, че приблизително 60% от хората губят способността си да обработват правилно лактозата, когато достигнат зряла възраст. Симптоми като лошо храносмилане, диария, болка, тежест в стомаха, подуване и кожни обриви са свързвани с лактозна непоносимост или алергия. Тя може да засегне както малки деца, така и възрастни.

Телешкият протеин е прекрасна алтернатива, когато искате да избегнете неразположение и алергични реакции. Най-голямото му предимство е, че може да Ви предложи идентични резултати на суроватъчния като:

 • Подпомагане на мускулното възстановяване и развитие.
 • Висока хранителна стойност.
 • Увеличава силата и енергията.
 • Спомага за по-бързото изгаряне на мазнините.
 • Подпомага поддържане на добра форма.

Кога се препоръчва телешки протеин?

Чувствате се постоянно гладни? Искате да изградите мускули, които да не изгубите бързо или да управлявате теглото си, според предстоящите състезания?

Според последните проучвания хората, чиято диета е с по-високо съдържание на протеини се чувстват по-удовлетворени. Това означава, че за да предотвратите преяждането и да изпълните целите, трябва да приемате около 30% протеини в храната си.

Избирайки правилната добавка, можете да поддържате тялото си силно и стройно. Телешкият протеин ще осигури на организма Ви нужната енергия, за да води активен начин на живот БЕЗ да чувства болка от пренатоварване.

Той може да помогне и за намаляване на мазнините. Упражненията са по-ефективни, когато са съчетани с правилна диета с високо съдържание на протеини. В телешкия се съдържат всички аминокиселини, необходими за изграждане и възстановяване на мускулите.

Какво трябва да знаете при избора на телешки протеини?

В днешно време, социалните мрежи и Интернет Ви предлагат бърз и лесен достъп до различни хранителни добавки. Важно е да знаете, че много компании търсят най-рентабилния начин за производството на продуктите си. Така много китайски производители използват остатъци от крави – копита, уши, опашки, вътрешности, вместо качествено телешко месо.

Макар че тези съставки имат високо съдържание на колаген и могат да помогнат за намаляване на болката в сухожилията, те не помагат за изграждане на мускули и възстановяването им.

Има няколко начина, по които можете да разпознаете висококачествения продукт:

 • Цената – тя не винаги Ви показва всичко, но е добър индикатор. Евтините добавки са такива с причина!
 • Количеството протеин на доза – висококачественият продукт ще Ви предложи между 26 и 28 грама протеин на доза.
 • Висока смилаемост – важно е да обърнете внимание на аминокиселинния състав. Скалата варира от 0 до 1 като качественият продукт трябва да е 0.92.

Съдържа 19 пъти повече глицин в сравнение със суроватката. Въпреки че той не е основна аминокиселина, което означава, че тялото само си я произвежда, излишъкът от нея ще има синергичен ефект с креатина. Това ще окаже въздействие на Вашата сила и енергия в положителна насока.

От къде можете да си набавите телешки протеин?

Напоследък все по-популярни са растителните диети, които изключват млечни продукти, месо и риба. Дори според много хора червеното месо е вредно за здравето. Разбира се, всичко зависи от Вашето здравословно състояние и физическата активност, която имате. За хора, водещи заседнал начин на живот и с висок холестерол, червеното месо би утежнило състоянието им. Но, ако сте спортист и търсите най-доброто за себе си – това е важен източник на хранителни вещества, от които не Ви съветваме да се отказвате.

Месата се разделят според количеството миоглобин в мускулите на животните. По този критерий те са два вида – бяло и червено. Съответно червеното съдържа големи количества миоглобин и се добива от добитък – агнешко, телешко, говеждо и свинско месо.

От всички тях, телешкото месо е  не само най-полезно, но и най-здравословно.  То е добър източник на висококачествен телешки протеин. Той от своя страна спомага за поддържане и развиване на различни мускулни групи, кости и други органи. Съдържа всичките 9 незаменими аминокиселини, от които всеки спортист се нуждае, за да възстанови своята мускулна тъкан и да постигне оптимална производителност. Също така, помага за транспортиране и съхраняване на други хранителни вещества до различни части на тялото.

Друга особеност е, че заради наситеността на протеини и аминокиселини в телешкото, на тялото му е необходимо повече време, за да обработи това месо.  Това Ви поддържа сити за по-дълго време, което е полезно, ако целта Ви е да свалите килограми.

Каква е хранителната стойност на телешкото?

За да Ви помогнем да научите повече за този вид месо, ще Ви споделим хранителната стойност на 100 грама печено говеждо месо с 10% съдържание на мазнини:

 • Калории – 217.
 • Вода – 61%
 • Протеини – 26.1 грама.
 • Въглехидрати – 0.
 • Захар – 0.
 • Фибри – 0.
 • Мазнини – 11,8 грама.

Говеждото съдържа различни количества мазнина. Освен че добавя вкус към месото, тя увеличава и калорийната стойност. Количеството зависи от възрастта, породата, пола и  как е било хранено животното.  Преработените месни продукти като колбаси и салами имат много повече мазнини от чистото телешко. Една пържола обикновено има между 5 и 10% мазнини.

Друга важна особеност е, че телешкото се състои главно от наситени и мононенаситени мазнини, които имат приблизително равни количества. Има и малки количества  трансмазнини, но когато са естествени - от преживни животни, не се приемат за нездравословни.

Какви витамини и минерали съдържа?

Не само в  месото, но и като хранителна добавка, телешки протеин има високо ниво на витамини и минерали като:

 • Витамин B12 – основен хранителен елемент, важен за образуване на кръвта, поддържане на мозъка и нервната система.
 • Цинк - минерал, който е важен за растеж и поддържане на тялото.
 • Селен – допринася за нормалното клетъчно делене, което включва и поддържане на имунната система. Изпълнява и много други функции в организма.
 • Желязо -  отговорно за образуването на хемоглобин, който е основният протеин в червените кръвни клетки. Те пренасят кислород от белите дробове в клетките и тъканите. Когато има недостиг от него -чувствате се уморени и нямате сили да се справите с ежедневните задачи.
 • Ниацин – един  от  витамините от група В - B3. Ниският прием се свързва с повишен риск от сърдечни заболявания.
 • Витамин В6  - важен е за образуването на кръв и за енергийния метаболизъм.
 • Фосфор - от съществено значение за растежа и поддържане на тялото.

Защо спортистите предпочитат телешки протеин?

Много професионалисти и начинаещи, които едва сега навлизат в спорта, се стремят да извлекат максимума от своите тренировки. Често целите им са да подобрят не само представянето си, а и производителността и възстановяването си. Именно по тази причина много от тях предпочитат  телешки протеин.

За спортистите е от изключителна важност да имат достатъчно енергия, която да им помогне да подобрят постиженията си. Включвайки телешки протеин към режима си, Вие не само ще си набавите основни хранителни вещества, но това ще Ви спомогне и за:

Изграждане и възстановяване на мускулите.

Както вече споменахме – в него се съдържа висококачествен протеин и всички важни аминокиселини, необходими за възстановяване и изграждане на мускулите. След интензивни тренировки, той може да помогне за възстановяване на мускулните увреждания, насърчавайки техния растеж и сила.

Подобряване производството на енергия.

Креатинът се съдържа естествено в телешкото месо. Следователно телешки протеин играе ключова роля при образуването на енергия по време на упражнения с висока интензивност. Той помага за регенериране на АТФ (аденозин трифосфат) – основна енергийна „валута” на клетките. Именно това е от решаващо значение за мощта Ви по време на силови упражнения.

Подобряване на енергийния метаболизъм.

Както вече споменахме, желязото има важна роля при транспортиране на кислород в кръвта и при производството на енергия. Телешки протеин – е богат източник на това вещество, което се усвоява по-лесно от тялото. Поддържането на стабилни нива на желязо ще подобри Вашата издръжливост и енергийните нива. Това е от голямо значение за професионалните атлети, които се подготвят за състезания.

Витамин В3 също допринася за превръщане на храната в използваема енергия. Подпомага функциите на ензимите в тялото, като помага на организма да ги преобразува в енергия, което е жизненоважно за устойчивото спортно представяне.

Ползи за здравословното състояние.

Всички спортисти се стремят да поддържат оптимално здравословното си състояние. Наличието на витамин В12 в телешки протеин спомага за предотвратяване на анемия. Така се гарантира, че тялото Ви функционира оптимално по време на тренировки и състезания.

Освен това, спомага за поддържане на сърдечно-съдовата система. Може да помогне за поддържане на здравословни нива на холестерол. А също и да осигури продължителен източник на енергия, което е от съществено значение за по-продължителни спортове.

Филтър
Genius Nutrition

GENIUS NUTRITION STEAK-HP 750g/25serv

80.00 лв.

Steak HP е нов, отличен протеинов продукт, който вече завладя нашия пазар. Качествен продукт, нова т..

-22%
Musclemeds

MUSCLEMEDS CARNIVOR 1960g

140.00 лв. 180.00 лв.

CARNIVOR е телешкият протеин по избор! CARNIVOR Beef Protein Isolate доставя цялата м..

Pure Nutrition

PURE NUTRITION Beef Protein

140.00 лв.

Πpoтeинът e oт ĸлючoвo знaчeниe зa мycĸyлния pacтeж и възcтaнoвявaнe! Изcлeдвaниятa ca пoĸaзaли, чe ..

Топ продукт
Kevin Levrone

Kevin Levrone LevroHiPro Shot 120ml / 25 g of Hydrolyzed Beef Protein with Zero Sugar

2.50 лв.

Kevin Levrone LevroHiPro Shot / 25 g of Hydrolyzed Beef Protein with Zero Sugar е протеинова хр..

Kevin Levrone

Kevin Levrone LevroHiPro Shot 12x120ml / 25 g of Hydrolyzed Beef Protein with Zero Sugar

30.00 лв.

Kevin Levrone LevroHiPro Shot / 25 g of Hydrolyzed Beef Protein with Zero Sugar е протеинова хр..

Нов
Yamamoto Nutrition

YAMAMOTO NUTRITION HYDROCARN HYDROBEEF – 2 000 ГРАМА / 66 ДОЗИ

229.99 лв.

YAMAMOTO NUTRITION HYDROCARN HYDROBEEF – 2 000 ГРАМА / 66 ДОЗИ е 100% хидролизиран телешки прот..

1 - 6 от 6 продукта (1 страници)