Facebook Pixel

Суроватъчен концентрат

Показани 1 от 20 | 65 (4 Страници)

Искате да увеличите приема на протеин, за да постигнете фитнес целите си? Колебаете се дали суроватъчният концентрат е подходящ за Вас?

Когато искате да промените начина си на живот и започвате да тренирате, ще чуете от много професионални спортисти и треньори колко е важен протеинът. Той е един от трите макронутриента, които са  градивни елементи за тялото. Намира се както в животинските, така и в растителните храни – яйца, месо, риба, боб, киноа, едамаме и много други.

Когато тренирате интензивно нормалния прием, може да не е достатъчен на тялото Ви, за да възстанови мускулите и да поддържа чиста мускулната маса. Затова и на пазара ще откриете хранителни добавки под различна форма.

Суроватъчният протеин е една от най-популярните и предпочитани от спортистите добавки. Извлечен е от мляко и е преминал през процес на филтрация. Характерно за него е и, че съдържа високо количество аминокиселини включително ВСАА.

Може да бъде открит под формата на концентрат и изолат.

Какво представлява суроватъчен концентрат?

Когато хората чуят термина: „концентрат”, лесно предполагат, че става въпрос за продукт, който е химически модифициран. Всъщност, протеинът се извлича от суроватката, която се събира като страничен продукт при производството на сирене и кисело мляко.

Течната суроватка преминава през няколко стъпки на обработка. Целта е да се увеличи съдържанието на протеин. Първо се премахва голяма част от течността – водата, за да се постигне достатъчна концентрация на протеин.

Получената смес се изсушава, за да се получи суроватъчен концентрат на прах.  Той се състои от 80% протеин и 20% въглехидрати и мазнини.

Ако обработката продължи с цел намаляване на съдържанието на мазнини и въглехидрати, полученият продукт е суроватъчен изолат.

Въпреки това и двата вида съдържат големи количества аминокиселини, защото се извличат от един и същи продукт.

Какви са предимствата на суроватъчния концентрат?

Тази добавка е чудесен начин да се заситите и да избегнете глада. Неговата формула е специално разработена, за да Ви помогне да се почувствате по-сити и това да Ви помогне да консумирате по-малко калории.

Консумирането на този вид протеин за продължителен период от време, ще Ви помогне да нормализирате теглото си и да влезете по-бързо във форма.

Друго предимство е, че предотвратява забавянето на метаболизма.

Консумирането на повече протеини дава знак на тялото да използва складираната подкожна мазнина, за да произвежда повече енергия. При този процес е възможно да възникне забавяне на метаболизма.

Въпреки това, комбинирането на прием на суроватъчния концентрат с тренировки, ще стопира този процес и организмът Ви ще отключи по-високи нива на метаболитна активност. Това ще помогне да изгорите реалните мазнини, като същевременно поддържате мускулна маса.

Освен високо съдържание на протеин, в тази хранителна добавка има и високо съдържание на други основни хранителни вещества като витамини. Те подпомагат тялото да извършва по-добре функции като повишаване на концентрацията на кислород в мозъка, осигуряване на по-плавно предаване на течностите и подобряване на кръвообращението.

Освен това, другите основни предимства са:

  • Подобрява имунната система.
  • Намалява нивото на холестерол.
  • Подпомага възстановяването след тренировка.
  • Поддържа нивото на мускулната маса.
  • Помага за контрол на теглото.

Суроватъчен концентрат или изолат да изберете?

Когато трябва да изберете вида на протеина, който да включите в режима си, е важно да се съобразите с Вашите хранителни навици и тренировки. Не забравяйте да вземете предвид и Вашето здравословно състояние и дали имате хронични заболявания.  Ако имате проблем, задължително се консултирайте с Вашия лекар или диетолог. Така ще вземете информирано решение, което ще се отрази положително на Вашето здраве.

Ако се занимавате с бодибилдинг, силови тренировки или спортове с голяма интензивност, ще се нуждаете от протеин с по-малко съдържание на мазнини и въглехидрати.

Но, ако едва сега започвате да тренирате или сте се насочили към упражнения с малка или средна интензивност, суроватъчният концентрат е добро решение за Вас! Той ще Ви помогне да постигните не само фитнес, но и да подобрите здравословното си състояние.

Имайте предвид, че видът на протеина, се свежда и до личните Ви предпочитания и цели. Например бодибилдър във фаза натрупване (наддаване на тегло) е по-вероятно да избере концентрат, заради допълнителните калории на въглехидратите и мазнините. Но, когато се подготвя за състезание и целта е да се намали теглото, изолатът би бил по-подходящ.

Направете първата крачка към промяната!

Поръчайте избраните продукти през нашия онлайн магазин или се свържете с нас на телефон: 0887 203 205. Нашите консултанти с удоволствие ще Ви съдействат и ще отговорят на всичките Ви въпроси за нашите хранителни добавки.