Facebook Pixel

Растителни протеини

Показани 1 от 4 | 4 (1 Страници)

Растителни протеини - те са специално разработени за хора, които имат различен хранителен режим и търсят алтернатива на животинския. Подходящ е за хора с алергии към лактоза, вегетарианци и вегани.

От колко протеин се нуждаете?

Количеството, което хората трябва да приемат, може да варира в зависимост от много фактори. Например възраст, пол, физическо състояние, килограми и ниво на активност.

Препоръчителният дневен прием на възрастен човек, който води заседнал начин на живот е 0.8 грама на килограм телесно тегло. Например, ако тежи 70 килограма, ще се нуждае то 56 грама на ден.

Разбира се, спортистите и физическо активните хора, се нуждаят от много повече протеин, за да поддържат и възстановяват мускулите си след тренировка. Съответно- колкото по напреднала е възрастта, от толкова по-големи количества се нуждаете.

Тук е необходимо да се отбележи, че протеинът е основно хранително вещество, което присъства в храната. Приемането му допълнително като хранителна добавка трябва да бъде прецизно дозирано. Прекомерните количества могат да бъдат вредни за здравето, особено ако имат високо съдържание на наситени мазнини.

Какво Ви препоръчваме?

Допълнете тренировките с балансиран хранителен режим и подходящи хранителни добавки. Тази комбинация ще Ви осигури необходимите протеини и ще Ви помогне да подобрите спортните си постижения.

Защо тялото се нуждае от растителни протеини?

Когато се приемат чрез храната, растителните често са с по-ниско съдържание на наситени мазнини и холестерол. Те са богати на фибри, витамини, минерали и антиоксиданти. Те могат да помогнат за поддържане на цялостното здраве и намаляване на риска от хронични заболявания и проблеми със сърцето.

Различните протеинови източници предоставят различни комбинации от аминокиселини. Растителните протеини често съдържат ниска концентрация на определени есенциални аминокиселини и висока концентрация на други. Комбинирането им може да Ви осигури балансиран аминокиселинен профил, с който да постигнете най-добрите резултати в залата.

Включването им във Вашата диета ще помогне за увеличаване на разнообразието от храни в диетата Ви. В зависимост от това къде живеете, може да са по-достъпни от животинските. Това ги прави по-практичен вариант за много хора.

Има здравословни състояния, в които трябва да се избягва приемане на животински протеини.

В този случай растителните са не само добра алтернатива, но и чудесен начин да си осигурите необходимата енергия и сила за интензивни тренировки.

Кои са основните източници на растителен протеин?

Бобовите растения са добър източник на протеин и добра алтернатива на месото. Въпреки че съдържанието им на протеин варира, според вида и метода на приготвяне. Средно съдържат протеин около 20-25% от теглото си. За сравнение, повечето меса съдържат около 20-30%, а пилешките гърди – 35%.

Следователно бобовите растения ще осигурят почти същото количество протеини, колкото осигурява порция месо. Освен това, те съдържат набор от други важни хранителни вещества като витамини, минерали и други.

Други храни са – бадеми, фъстъци, чия, кашу, конопено семе, киноа, кафяв ориз, тофу. Растителен протеин има и в много зеленчуци като брюкселско зеле, аспержи, броколи, спанак, картофи, салати и много други.

Какво ще откриете при нас?

В тази категория можете да разгледате нашите хранителни добавки с растителен протеин. Те са направени изцяло от растителни протеини като соя, грах, коноп, ориз и много други.

Поръчайте избраните продукти още сега през нашия онлайн магазин или като се свържете с нашите консултанти на телефон: 0887 203 205.